JANSSEN CILAG recastiga aprobarea pentru administrarea subcutanata a EPREX&r

Janssen-Cilag, divizia farmaceutica a Johnson & Johnson, a primit aprobarile de la autoritatile medicale europene de a reincepe administrarea subcutanata (SC) a EPREX® (epoetin alfa) pentru anemia la pacientii cu afectiuni renale cronice (IRC) pentru care accesul intravenos (IV) nu este la indemana. De asemenea, compania va infiinta un Registru pentru Supravegherea in viitor a Imunogenicitatii (RSI) pentru 15 state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia si Australia. Registrul va supraveghea cazurile de incidenta ale anemiei care afecteaza precusorii celulelor rosii (PRCA) la bolnavii cu IRC in cazul utilizarii tuturor produselor cu eritropoietina.
Dr. Isabela Ionescu, Product Manager la Janssen-Cilag, Romania, spune: „Autoritatile medicale europene au aprobat reinceperea administrarii subcutanate a EPREX, cea mai larg folosita si studiata eritropoietina, la pacientii IRC pentru care accesul IV nu este la indemana. Mai mult de trei milioane de pacienti care sufera de IRC au fost tratati cu EPREX pentru afectiunile de anemie, lucru care furnizeaza o crestere timpurie si previzibila a nivelului de hemoglobina (Hb) si reduce nevoia de transfuzii de sange”.
EPREX este cea mai studiata substanta din aceasta categorie si s-a demonstrat ca inlatura oboseala, reduce nevoia de transfuzii si imbunatateste calitatea vietii la pacientii IRC cu anemie. Janssen-Cilag comercializeaza epoetina alfa, eritropoietina umana combinata, cunoscuta sub numele de EPREX (epoetina alfa) in Europa.

  • EPREX nu se recomanda pentru pacientii care sufera de tensiune arteriala ridicata. S-a observat tensiune arteriala ridicata la pacientii carora li s-a administrat EPREX, de aceea tensiunea arteriala va trebui monitorizata cu mare atentie. 
  • Medicamente precum EPREX pot mari riscul de formare a cheagurilor de sange si a acceselor de epilepsie.
  • Lipsa de raspuns la EPREX poate fi semnul unei afectiuni rare, dar serioase.
  • In studii, cele mai intalnite efecte secundare au fost tensiunea arteriala crescuta, durere de cap, dureri de incheieturi si greata.

Cuvinte-cheie:

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.