Leucemia, invinsa cu 2 medicamente administrate simultan

Conform unui recent studiu american, tratarea pacientilor cu leucemie mieloida simultan cu Gleevec si Sprycel poate reduce riscul revenirii acestui tip de cancer sau cel putin poate prelungi timpul dinaintea recaderii.
Ambele medicamente au ca tinta o proteina numita BCR- ABL, cunoscuta ca si cauza a leucemiei mieloide (CML).
In mod normal, pacientii cu CML sunt tratati la inceput cu Gleevec. Daca boala dezvolta rezistenta la Gleevec si revine, este tratata cu Sprycel. Dar se stie ca BCR-ABL poate dezvolta, de asemenea, rezistenta la Sprycel.
Pe baza acestui studiu, realizat pe 12 pacienti, o echipa de la Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, New York City, recomanda ca, in locul unui tratament consecutiv cu Gleevec si Sprycel, pacientilor cu CML sa li se administreze simultan ambele medicamente, inca de cand sunt diagnosticati, pentru a preveni ori pentru a intarzia aparitia unor forme de BCR-ABL rezistente la medicamente.
Studiul a fost publicat online pe 16 august inaintea tiparirii numarului de septembrie al Journal of Clinical Investigation.
Cercetatorii au mentionat ca se afla in cercetare un nou medicament care vizeaza BCR-ABL-ul rezistent la Gleevec si Sprycel.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.