Nou medicament anti HIV pentru copii, aprobat de FDA

O noua pilula anti HIV realizata special pentru copii a fost aprobata de FDA (United States Food and Drug Administration). Utilizarea acestui produs in tarile din Africa ar aduce un major ajutor pentru sutele de copii afectati de HIV.
Consiliul pentru Cercetare Medicala a fost cel care a sponsorizat cercetarea pentru gasirea combinatiei potrivite a celor trei medicamente care stau la baza noului produs. O problema des intalnita in tratarea copiilor infectati cu HIV venea din faptul ca li se administrau de obicei medicamente destinate adultilor. Acest lucru crestea riscul administrarii unor doze nepotrivite care puteau dezvolta rapid o rezistenta a organismului la acele substante.

Noul produs poate fi usor impartit in doua si este solubil in apa si alte substante semilichide. Acest lucru vine in ajutorul copiilor bolnavi care au o varsta prea mica pentru a putea inghiti tabletele in stare normala. Deasemenea acest compus poate fi gasit la un pret avantajos si poate fi folosit si in afara centrelor specializate. Aceasta descoperire atrage atentia asupra altor domenii care necesita, de asemenea, dezvoltarea unor tratamente specializate pentru copii.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.