Nou vaccin mai eficient impotriva gripei aviare

Un studiu prezentat luna aceasta in Marea Britanie arata ca un nou vaccin impotriva virusului gripei aviare H5N1 ar putea creste speranta de protejare impotriva acestei maladii mortale, in cazul unei pandemii.
Conform studiului publicat in ziarul britanic The Lancet, in cercetarile clinice, noul medicament nu numai ca a necesitat mai putini antigeni, dar a atras un raspuns imunitar mai eficient.
Noul medicament, inca fara o denumire sub care sa fie comercializat – o combinatie intre un vaccin-standard si o emulsie de ulei in apa – a produs de 6 ori mai repede la fel de multi anticorpi capabili sa neutralizeze virusul gripei aviare ca si aceeasi doza fara emulsie.
Chiar si in doze mai slabe, medicamentul, produs de GlaxoSmithKline, care a sponsorizat studiul, s-a dovedit foarte eficient.
Din 318 cazuri confirmate de laborator si raportate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, 192 au fost fatale, ceea ce inseamna o rata a mortalitatii de 60%.
Cercetatorii se tem ca virusul ar putea suferi o mutatie intr-o forma usor transmisibila la om. Aproape toti cei care au contractat boala au intrat in contact cu pasari domestice infectate.
Producatorii mondiali de medicamente sunt deja in dificultate in cazul in care ar primi cereri pentru un vaccin antigripal standard. In eventualitatea unei pandemii cu o forma virulenta – la fel ca gripa care a ucis 50 milioane de oameni secolul trecut – ar fi imposibil in conditiile actuale sa se produca suficiente vaccinuri.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.