Psihoterapia plenara integrativa

In data de 10 iunie, a avut loc Conferinta Anuala a Scolii de Psihoterapie Plenara Integrativa, din cadrul Centrului de Consultanta Psihologica si Psihoterapie "Maiastra", membra a Asociatiei Europene de Psihoterapie din Viena, sub coordonarea domnului Dan Fusarea. Tema conferintei a fost "Psihoterapia Plenara Integrativa". Psihoterapia plenara integreaza aproape toate metodele, investeste aproape toate cadrele de viata si intra In aproape toate atitudinile terapeutice.

Noua etapa de integrare a psihoterapiilor, curentul cel mai modern si cel mai promitator al acestei profesii, depaseste eclectismele si plurireferintele pentru a institui o alegere metodica a tehnicilor, procedeelor si metodelor, pe baza celor cinci factori organizatori ai oricarei psihoterapii: canal de comunicare: verbal, corporal si/sau mediat; cadru de viata: grup, individual, solo; functie corporala, procedeu, protocol; durata terapiei: scurta, medie, lunga; atitudinea terapeutului: directiva, interactionala, analitica.

In cadrul conferintei s-a discutat despre faptul ca exista zeci, sute de metode psihoterapeutice, socioterapeutice si somatoterapeutice care se disting prin instrumente de comunicare, cadre organizationale, teorii, punct de impact si mai ales durata a curei terapeutice. Psihoterapia Plenara Integrativa reprezinta o noua abordare a psihoterapiei In Romania si este un subiect care va fi din ce In ce mai abordat In urmatoarea perioada.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.