Vaccin pentru presiunea sangvina -o noua directie tn cercetare

Noi cercetari in domeniul medical, realizate de oamenii de stiinta de la Cytos Biotechnology, companie producatoare de medicamente, arata ca ar putea fi dezvoltat un vaccin care sa ajute in controlul presiunii sangelui, problema ce duce, in timp, la afectiuni cardiace si renale.Vaccinul isi propune sa actioneze asupra unui hormon responsabil de cresterea presiunii sangelui prin eliberarea in organism, numit angiotensin II.

Studiul pentru verificarea competentei noii descoperiri a fost realizat de Spitalul Universitar din Lausanne, Elvetia, pe un esantion format din 65 de barbati si 7 femei cu varsta medie de 51 de ani, care prezentau probleme de crestere a tensiunii. Pe perioada cercetarii li s-au administrat doze diferite de vaccin la inceputul studiului, apoi dupa 4 si 12 saptamani, existand si indivizi testati cu placebo.

Realizatorul studiului, Dr. Juerg Nussberger, a declarat ca astfel s-a probat eficacitatea vaccinului in problema tensiunii arteriale la nivel usor si mediu, observandu-se si beneficiile renuntarii la medicatia zilnica. Efectele adverse sesizate au fost minore, cateva persoane prezentand dureri de cap. Ceea ce se urmareste tn continuare este dezvoltarea unor concentratii care sa poata fi administrate o data la 4 luni.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.