19 Mai, Ziua Mondiala a Hepatitei

Asociatia Pacientilor cu Boli Hepatice din Romania (Sano-Hep), Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului (ARSF), Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" din Bucuresti si compania Bristol-Myers Squibb vor sustine in zilele de 18 si 19 mai o campanie de informare si de educare a populatiei privind riscurile de dobandire a infectiei, dar si posibilitatile de diagnosticare si tratament pentru hepatita B. In aceeasi perioada va fi lansat oficial site-ul de informare despre hepatita B, www.hepatitab.com, site creat special pentru publicul larg.

Hepatita B afecteaza aproape 2 miliarde de oameni din intreaga lume. In Romania, se estimeaza ca aproximativ 1 milion de romani (intre 2 si 7% din populatie) sufera de hepatita cronica B. Virusul hepatitei B este de 100 de ori mai contagios decat virusul HIV si este considerat singurul virus hepatic cu inalt potential oncogen. Hepatita B este cu atat mai periculoasa cu cat rar prezinta simptome specifice. Testarea periodica si vizita la un medic specialist sunt foarte importante, mai ales ca, si in Romania, bolnavii au la dispozitie tratamente noi care tin boala sub control si cresc speranta de viata a pacientilor.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.