Actilyse, pentru refacerea functiilor cateterului

Grupul Boehringer Ingelheim a primit prima Autorizatie de Punere pe Piata in cadrul Uniunii Europene pentru folosirea Actilyse (alteplase) 2 mg in tratarea disfunctiilor de cateter provocate de ocluzia trombotica.

O doza de pana la 2 mg de Actilyse (alteplase), administrata de doua ori in situatia blocarii dispozitivelor central venoase, poate reface functiile cateterelor, inclusiv a celor folosite in hemodializa, ce devin nefunctionale din cauza ocluziilor trombotice. Actilyse 2 mg actioneaza prin activarea plasminogenului care dizolva fibrina (o substanta care produce cheagurile sangvine), indepartand trombul si refacand astfel functiile cateterului venos central (CVC). Doza de alteplase 2 mg este recomandata exclusiv in cazul cateterelor blocate, cea mai frecventa reactie adversa asociata tromboliticelor fiind sangerarea.

Actilyse este inregistrat in peste 85 de tari si este comercializat de Boehringer Ingelheim in afara SUA, Canadei si Japoniei in tratamentul infarctului miocardic acut, al embolismului pulmonar acut si al atacului ischemic acut.
Disfunctiile de cateter pot fi cauzate de o varietate de factori precum pozitionarea improprie a cateterului, functionare defectuoasa, constrictie datorate sudurii, depozitelor de lipide sau precipitarii medicamentelor in cavitatea cateterului si, mai ales, pe fondul formarii trombilor.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.