Binocrit, produs impotriva anemiei

Binocerit, primul produs biosimilar de eritropoetina alfa, a fost aprobat in Uniunea Europeana in august 2007. Aprobarea de comercializare viza atat tratamentul pacientilor cu anemie renala, cat si a celor supusi tratamentelor de chimioterapie.

Programul de cercetare pe baza caruia a fost dezvoltat Binocerit a inclus studii clinice care au demonstrat competentele terapeutice in tratamentul impotriva anemiei. De asemenea, aceste studii au furnizat datele necesare atestarii medicamentului in conformitate cu regulile definite de Agentia Europeana a Medicamentului (European Medicine Agency, EMEA) pentru produsele farmaceutice biosimilare.

Medicamentele aprobate ca fiind biosimilare sunt versiuni autorizate ale medicamentelor biofarmaceutice deja existente pe piata, ale caror patente au expirat. Acestea reprezinta molecule complexe (de exemplu, proteinele), fiind create prin intermediul tehnologiei genetice de recombinare care foloseste organisme vii. Produsul va fi disponibil in farmacii pe baza de prescriptie, incepand cu luna noiembrie 2008.

Cuvinte-cheie:

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.