Clexane, autorizat de ANM in cea mai severa forma de infarct miocardic acut

Agentia Nationala a Medicamentului a autorizat utilizarea Clexane (enoxaparina) si in cea mai severa forma de infarct miocardic acut, oferind doctorilor o medicatie mai eficienta in preventia formarii unor noi cheaguri de sange in arterele coronare. Eficacitatea Clexane (enoxaparina) a fost dovedita intr-un program larg de studii clinice, la peste 50.000 de pacienti, din tot spectrul sindroamelor coronariene acute.

Studiul ExTRACT-TIMI 25 (Enoxaparin and Thrombosis Reperfusion for Acute Myocardial Infarction Treatment – Thrombolysis in Myocardial Infarction), ultimul din acest program de studii, a inclus peste 20.000 de pacienti cu infarct miocardic acut din 48 de tari (inclusiv din Romania).

Conform rezultatelor studiului ExTRACT-TIMI 25, utilizarea Clexane (enoxaparina) in aceasta strategie a redus semnificativ riscul de repetare a infarctului miocardic si al decesului.
Boala coronariana este cea mai comuna forma de boala cardiovasculara si reprezinta o problema serioasa de sanatate publica in intreaga lume. Ea determina aproximativ 17 milioane de decese in fiecare an, altfel spus 1 din 3 oameni mor prin boala coronariana.

Cuvinte-cheie:

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.