Dalbavancin, impotriva infectiilor tesutului epitelial

Dalbavancin face parte din a doua generatie de lipoglicopeptide antimicrobiene (second generation lipoglycopeptide antimicrobial). Prezinta rezultate excelente impotriva patogenilor rezistenti gram-pozitivi, inclusiv a stafilococului auriu rezistent la meticilina. Este disponibil doar sub forma i.v.
Are proprietati excelente de penetrare a tesutului, mai ales a dermei si o durata de viata prelungita, permitand administrarea o data pe saptamana. Nu exista rezultate relevante in ceea ce priveste interactiunile cu alte medicamente. Desi mecanismul si spectrul de actiune sunt similare cu cele ale altor glicopeptide, dalbavancin a demonstrat (in vitro si in vivo) rezultate bactericide mai bune decat vancomicin, teicoplanin si alti antimicrobieni comuni.
Testele clinice au demonstrat ca dalbavancin este eficient in tratarea infectiilor tesutului epitelial si a infectiilor provocate de cateter. Dalbavancin pare a fi la fel de eficient ca linezolid, dar superior vancomicinului. Efectele adverse includ pirexie, dureri de cap si ameteala.

Sursa: Am J Health-Syst Pharm. 2008; 65:599-610, Copyright © 2008, American Society of Health-System Pharmacists

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.