FDA a aprobat utilizarea Arcalyst

Agentia de Control si Certificare a Medicamentelor (FDA) a aprobat in martie medicamentul Arcalyst, in vederea tratamentului de lunga durata pentru doua dintre tulburarile Cryopyrin-Associated Periodic Syndromes (CAPS): (FCAS) si Sindromul Muckle Wells (SMW).

Simptomele celor doua tulburari includ reactii inflamatorii cum ar fi durerea articulatiilor, iritatii sau leziuni ale pielii, febra sau frisoane, roseata sau durere de ochi, si oboseala, atat la copii, cat si la adulti; cu toate acestea, SMW este asociat cu afectiuni mult mai grave. Multe dintre ele duc la pierderea partiala a auzului sau chiar la surzenie.

Arcalyst stopeaza interleukin-1, care este o proteina reglatoare, secretata de anumite celule imune din apropiere (inrudite) in corp. Interleukin-1 se comporta ca un mesager care regleaza raspunsurile inflamatorii, dar, in exces, poate fi daunator. S-a demonstrat ca este cheia in reactiile inflamatorii intalnite printre persoanele care sufera de FCAS sau SMW.
FDA si-a bazat hotararea de a aproba Arcalyst pe un studiu clinic realizat de fabricant, studiu care a demonstrat siguranta si eficacitatea medicamentului. Cel mai des intalnite efecte secundare care apar folosind Arcalyst sunt reactiile la injectii si infectiile respiratorii superioare.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.