O noua organizatie – Federatia Romana a Medicamentului (FRAM)

Asociatia Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC), Asociatia Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR) si Colegiul Farmacistilor din Romania (CFR) au infiintat FRAM – Federatia Romana a Medicamentului.

Acest for a aparut ca raspuns la criza sistemului sanitar din Romania si ca un semnal adresat factorului politic, in scopul depasirii acestei crize. Membrii FRAM au semnat un Acord de principiu. Documentul semnaleaza existenta unor probleme majore in achizitionarea si distribuirea medicamentelor in Romania. De asemenea, subliniaza dorinta de implicare a tuturor partilor in procesul de deblocare a situatiei actuale, in folosul celor afectati.

Semnatarii Acordului considera ca problemele sistemului medical din Romania nu se vor rezolva decat printr-o colaborare transparenta si permanenta intre Guvern si FRAM. Primul pas in aceasta directie este pornirea unui dialog transparent intre institutii, in sprijinul bolnavilor, si infiintarea unei agentii nationale, subordonate Parlamentului, care sa fundamenteze deciziile privind politica medicamentului in Romania.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.