ONTARGET dovedeste eficienta telmisartan

Compania farmaceutica Boehringer Ingelheim a prezentat, de Ziua Mondiala a Sanatatii, rezultatele studiului clinic ONTARGET (ONgoing Telmisartan Alone and in combination with Ramipril Global Endpoint Trial). Studiul a evaluat 25.620 de pacienti cu varsta peste 55 de ani, din 40 de tari, care prezentau risc cardiovascular ridicat, presiune sangvina normala sau controlata. Perioada de observatie a fost de pana la 6 ani.

Rezultatele studiului clinic ONTARGET au demonstrat ca telmisartan (Micardis), un antagonist de receptor de angiotensina ll (ARA) modern, protejeaza la fel de bine ca substanta esalon actuala, ramipril, in reducerea riscului de deces cardiovascular, de infarct miocardic, de accidente vasculare cerebrale si de spitalizare in caz de insuficienta congestiva cardiaca. Aceste evenimente cardiovasculare au aparut la 16,66% dintre pacientii carora le-a fost administrat telmisartan, fata de 16,46% dintre pacientii tratati cu ramipril. Riscul relativ ca evenimentul sa se petreaca in grupul experimental telmisartan fata de grupul ramipril a fost de 1,01.

S-a dovedit ca telmisartan este mai bine tolerat decat ramipril, un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) si este singurul antagonist de receptor de angiotensina ll (ARA) benefic in protectia cardiaca si vasculara.

ONTARGET cuprinde doua studii internationale, realizate in mai multe centre: studiul principal, ONTARGET, si un studiu paralel, TRANSCEND (Telmisartan Randomized Assessment Study in ACE – Intolerant Subjects with Cardiovascular Disease), ale carui rezultate vor fi prezentate in cursul anului.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.