Leucoencefalopatia multifocala progresiva si medicamentul Tysabri

La sfarsitul lunii iulie, Agentiei Europene a Medicamentului i s-au raportat doua cazuri de leucoencefalopatie multifocala progresiva (LMP) la pacienti cu scleroza multipla recidivanta remitenta (SM) care au fost tratati cu medicamentul Tysabri.

LMP este o infectie rara a creierului, care prezinta simptome similare manifestarilor atacului de scleroza multipla. Cele doua cazuri au aparut la pacienti carora, in vederea tratarii SM, li s-a administrat medicamentul Tysabri, in monoterapie, mai mult de 12 luni. Raportarea celor doua cazuri se incadreaza in procesul de monitorizare continua a medicamentelor in perioada post-autorizare si de punere pe piata.

Riscul de aparitie a LMP folosind Tysabri este cunoscut si monitorizat atent de EMEA. Informatiile despre produs recomanda profesionistilor din domeniul sanatatii sa nu administreze medicamentul pacientilor care sufera de LMP si sa-si monitorizeze regulat pacientii care intrebuinteaza Tysabri.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.