Un nou cod ARPIM

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) a lansat "Codul de practica al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente privind relatiile dintre companiile membre si organizatiile de pacienti".
Codul de Practica ARPIM prezinta standardele etice care trebuie indeplinite in colaborarea cu organizatiile de pacienti.

Principiile care stau la baza Codului sunt:
Angajamentul de a nu promova in actiunile derulate cu organizatiile de pacienti medicamente eliberate pe baza de prescriptie medicala;Transparenta sustinerii acordate organizatiilor de pacienti; Incurajarea parteneriatelor intre organizatiile de pacienti si industria farmaceutica, bazate pe respect reciproc;Asigurarea independentei acestor organizatii in cadrul parteneriatelor stabilite; Accesul la informatia privind directiile de cercetare si dezvoltare ale industriei farmaceutice. Prin adoptarea acestui cod, companiile membre ARPIM contribuie la marirea transparentei privind acordarea sprijinului pentru asociatiile de pacienti, reprezinta un mijloc de autoreglementare in ceea ce priveste finantarea de catre industrie a organizatiilor de pacienti sau a programelor acestora. De asemenea, garanteaza independenta organizatiilor in cadrul parteneriatelor stabilite.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.