Nou ajutor pentru bolnavii HIV/SIDA

Asociatia "Noi si ceilalti" a organizat in luna iunie, in incinta Spitalului de boli infectioase si tropicale "Dr. Victor Babes", deschiderea "Centrului de informare si consiliere".
Proiectul isi propune sa asigure suport administrativ si operational pentru derularea unor servicii sociale oferite la nivel local persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA din organizatie si comunitate.

In cadrul "Centrului de informare si consiliere" se vor desfasura activitati de indrumare si asistenta pentru persoanele care traiesc cu HIV/SIDA, in vederea obtinerii drepturilor de care beneficiaza, conform legislatiei in vigoare, interventii pentru apararea si promovarea acestor drepturi, informare, educare si suport pentru persoanele seropozitive in vederea reducerii vulnerabilitatii si discriminarii.

Asociatia a fost infiintata in august 2000, ca raspuns al persoanelor seropozitive la indiferenta institutiilor si forurilor guvernamentale privind problemele si necesitatile acestor persoane. Formata in cea mai mare parte din persoane adulte seropozitive, asociatia este unica in tara, marea parte a organizatiilor existente fiind alcatuita din parintii copiilor seropozitivi sau organizatii ce desfasoara programe de informare si educatie, foarte putine oferind servicii sociale sau de aparare a drepturilor persoanelor seropozitive.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.