Nou anticoagulant impotriva formarii cheagurilor de sange

Noul anticoagulant Bayer face parte din clasa anticoagulantelor orale care actioneaza direct asupra punctului nodal al coagularii – factorul Xa. Solutia Bayer este inovativa, deoarece depaseste ca efect toate celelate substante cu actiune indirecta. Spre deosebire de anticoagulantele injectabile, noua solutie profilactica orala este mai usor acceptata de pacienti. In comparatie cu anticoagulantele orale "clasice", aceasta nu necesita monitorizare.
Conform indicatiilor Agentiei Europene a Medicamentului (EMEA), solutia profilactica patentata de Bayer va putea fi utilizata in:

  • prevenirea trombozei venoase dupa interventii chirurgicale ortopedice majore, risc mai mare de 50% pentru pacientii care sufera astfel de interventii;
  • prevenirea trombozei venoase la pacientii cu afectiuni cardiace;
  • prevenirea trombozei venoase la pacienti cu afectiuni medicale cronice care sunt imobilizati pentru perioade indelungate de timp (cancer, etc.).

Cele mai importante patru categorii de anticoagulanti actuali pentru tromboprofilaxie sunt: heparina nefractionata, LMWH, fondaparinux si, in SUA, antagonistii vitaminei K (warfarina, phenprocoumon si acenocumarol). Fiecare dintre acestia comporta avantaje si dezavantaje, in functie de formele de administrare, efectele generate si dozaj.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.