Terapie in functie de raspuns

Compania farmaceutica Roche a primit aprobarea din partea Comisiei Europene de a scurta perioada de tratament cu peginterferon alfa 2a la 16 saptamani. Cura de tratament de patru luni se adreseaza pacientilor infectati cu virusul hepatic C genotip 2 sau 3 care au incarcatura virala scazuta.

Aceasta aprobare reprezinta un nou concept de tratament al hepatitei virale C numit "terapie in functie de raspuns". Acesta isi propune sa adapteze regimurile terapeutice la cat de bine raspund pacientii la tratament.
Studiul ACCELERATE care a evaluat eficacitatea si siguranta curei cu Pegasys/Copegus de 16 saptamani, comparativ cu cea de 24 de saptamani la pacientii cu genotipul 2 sau 3 al hepatitei C a aratat ca un numar similar de pacienti pot fi considerati vindecati (82% vs. 90%). La pacientii cu niveluri scazute ale incarcaturii virale inainte de inceperea tratamentului si cu un raspuns virusologic rapid, ratele de vindecare dupa 16 si 24 de saptamani de tratament au fost similare (89% vs. 94%).

Hepatita virala C (HVC) se transmite in principal prin sange si afecteaza 180 de milioane de persoane din intreaga lume, ceea ce inseamna ca prevalenta ei este de patru ori mai mare decat cea a infectiei HIV-SIDA.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.