Tratament impotriva VRS

Compania farmaceutica Abbott Romania a introdus o noua metoda de prevenire a Virusului Sincitial Respirator (VRS), Synagis.
Synagis (palivizumab) este primul anticorp monoclonal din lume folosit in pediatrie. El previne infectiile respiratorii grave, determinate de VRS, la copiii cu risc crescut (copiii premature, cu boli pulmonare crinice sau cu afectiuni acrdiace congenitale sau cu deficit imun datorat anumitor cauze, HIV).

Palivizumab a fost conceput pentru a se atasa de o proteina numita "proteina de fuziune A", pe suprafata infectata cu VRS. Cand palivizumab se ataseaza de proteina de fuziune, virusul nu mai poate intra in celulele organismului, in special in cele ale plamanilor. Astfel, se previne infectarea cu VRS. In ceea ce priveste administrarea, prima doza de Synagis este recomandata inainte de sezonul VRS. Infectarea cu acest virus are caracter sezonier. Tratamentul incepe in octombrie, se termina in martie si consta in administrarea unei injectii pe luna. Doza recomandata este de 15 mg/kg, in functie de greutatea corporala, iar tratamentul este disponibil in fiole unice, continand doze de 50 sau 100 de mg.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), aproximativ 460 000 de copii (mai mici de 5 ani) mor anual din cauza infectiei cu VRS sau a complicatiilor.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.