Viraferon nu mai este disponibil pe piata in Uniunea Europeana

La data de 19 septembrie 2008, detinatorul autorizatiei de punere pe piata responsabil pentru Viraferon, Schering-Plough Europe, a transmis Comisiei Europene o scrisoare de notificare cu privire la decizia acestuia de retragere voluntara a autorizatiei de punere pe piata pentru Viraferon, din motive comerciale. Detinatorul autorizatiei de punere pe piata a confirmat ca decizia nu este determinata de nicio problema de siguranta legata de Viraferon.

Medicamentul Viraferon (interferon alfa-2b) a fost aprobat pentru tratamentul hepatitei cronice de tip B si al hepatitei cronice de tip C. Acesta nu a mai fost comercializat pe niciuna din pietele Uniunii Europene, de la inceputul anului 2007. IntronA, un medicament identic care contine interferon alfa-2b, este disponibil in tot spatiul European si, in special, in zonele in care Viraferon era disponibil anterior.

La data de 13 octombrie 2008, CE a emis decizia de retragere a autorizatiei de punere pe piata pentru medicamentul Viraferon. In consecinta, Raportul Public European de Evaluare pentru acest medicament va fi reactualizat, astfel incat sa reflecte incetarea valabilitatii autorizatiei de punere pe piata.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.