Tratament cu metilfenidat pentru ADHD

EMEA recomanda, de asemenea, omogenizarea informatiilor despre produs, la nivelul intregii Uniuni Europene, astfel ca toti pacientii, asistentii personali si medicii prescriptori sa aiba la dispozitie aceleasi informatii privind siguranta, iar aceste medicamente sa fie utilizate adecvat.
Metilfenidatul este disponibil in UE incepand cu 1950, sub diferite denumiri comerciale. in cazul ADHD, acesta se utilizeaza in cadrul unui program complex de tratament, alcatuit din actiuni psihologice, educationale si sociale, in situatia ineficacitatii altor masuri de schimbare a comportamentului.

Comitetul stiintific pentru medicamente de uz uman (CHMP) al EMEA a reevaluat metilfenidatul din cauza temerilor aparute in ceea ce priveste riscul cardiovascular (hipertensiune, cresterea ritmului cardiac, aritmii) si cel cerebrovascular (migrene, accident cerebrovascular, infarct cerebral, ischemie cerebrala).

Dupa evaluarea datelor disponibile, Comitetul a concluzionat ca nu este necesara introducerea urgenta de restrictii in utilizarea medicamentelor care contin metilfenidat. Dar, pentru cresterea la maximum a utilizarii acestor medicamente in conditii de siguranta, sunt necesare noi recomandari privitoare la prescrierea acestor medicamente si la examinarea analitica (evaluare si triere) in perioada de pre-tratament, precum si monitorizarea continua a pacientilor.

Sursa: Agentia Nationala a Medicamentului, www.fda.com

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.