RoActemra (tocilizumab), tratament pentru pacientii cu poliartrita reumatoida

Concernul farmaceutic elvetian Roche a anuntat inregistrarea europeana a RoActemra (tocilizumab), un nou medicament destinat tratamentului pacientilor cu poliartrita reumatoida, forma moderata si severa.

RoActemra, rezultatul colaborarii dintre Roche si compania japoneza Chugai, este primul anticorp monoclonal umanizat, inhibitor al receptorului de interleukina-6 (IL-6). Aprobarea Comisiei Europene pentru acest medicament are la baza rezultatele celui mai extins program de studii clinice derulate pe un agent biologic in poliartrita reumatoida, inclusiv cinci studii multinationale de faza III, care au demonstrat ca tratamentul cu RoActemra, in combinatie sau ca monopterapie, reduce semnificativ semnele si simptomele poliartritei reumatoide, comparativ cu tratamentele standard actuale.

Poliartrita reumatoida este o boala inflamatorie severa care afecteaza articulatiile si tesuturile din jurul articulatiilor, fiind asociata cu dureri intense si deformarea iremediabila a articulatiilor. Boala evolueaza ireversibil catre invaliditate permanenta.

"Roche va pune cat mai repede la dispozitia pacientilor aceasta noua optiune terapeutica. In Romania, specialistii estimeaza ca 1% din populatie sufera de poliartrita reumatoida", a declarat Dan Zamonea, director general Roche Romania.

Poliartrita reumatoida afecteaza peste 21 de milioane de persoane din intreaga lume, dintre care 3 milioane doar in Europa. Boala este de doua ori mai intalnita la femei decat la barbati si poate scurta durata vietii pacientilor cu trei pana la sapte ani. 70% dintre pacientii cu o astfel de boala prezinta semne de afectare permanenta a articulatiilor, in doi ani de la diagnosticare.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    1 comentariu

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    1.  as dori sa stiu mai mult despre efectele secundare si modul de administrarea pentru tocilizumab