Reconfigurarea sistemelor de sanatate

In perioada 22-23 septembrie, a avut loc la Bucuresti cea de-a doua editie a conferintei „Managementul bolilor cronice si reconfigurarea sistemelor de sanatate” (Chronic Disease & Health Management), organizata de Tarus Media. La acest eveniment au participat personalitati marcante din domeniul medical international, reprezentanti ai asociatiilor medicale de la nivel european, reprezentanti ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ai Ministerului Sanatatii, dar si personalitati medicale romanesti.

In deschiderea conferintei, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dr. Lucian Duta, a anuntat ca exista un proces de restructurare a datelor legate de numarul bolnavilor cronici care va sta la baza unei strategii de alocare mai eficienta a resurselor financiare si de crestere a accesului la tratament.
In cea de-a doua zi a evenimentului, dr. Adina Geana, director Directia Generala de Management, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate din Romania, a oferit detalii despre strategia pe termen mediu si lung legata de managementul bolilor cronice. Aceasta presupune elaborarea unor pachete de servicii dedicate fiecarei boli cronice in parte, urmand ca pachetele sa fie particularizate pana la nivel individual, pentru fiecare pacient.
Pachetele de servicii adaptate specificului fiecarei boli cronice ar putea fi introduse pe piata in termen de trei ani, reprezentantul CNAS mentionand ca obiectivul acestei strategii este o mai buna optimizare a resurselor si nu economii de costuri in detrimentul pacientilor. Dr. Adina Geana a adaugat ca demersul este unul „ambitios” si se intinde pe o perioada de pana la zece ani.
Specialistii straini prezenti la conferinta „Chronic Disease & Health Management” au salutat aceasta initiativa, considerand-o un demers deosebit de util in ceea ce priveste managementul bolilor cronice.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.