Anabolizant

Care favorizeaza transformarea materiilor nutritive in tesuturile vii. Un steroid inrudit cu testosteronul care favorizeaza productia de proteine. Medicament care favorizeaza anabolismul (formarea tesuturilor pornind de la substante nutritive).
Anabolizantele steroidiene sau androgenii anabolizanti sunt substantele cele mai prescrise. Ele favorizeaza sinteza proteinelor, mai ales in muschi si in oase. Sunt indicate in lupta impotriva carentelor in proteine, in osteoporoze (boli care fragilizeaza oasele). Sportivii care utilizeaza aceste substante in mod ilegal, ca dopante, nu cunosc bine toxicitatea lor. Anabolizantele sunt administrate, in general, prin injectii intramusculare, distantate una de alta la mai multe saptamani. Ele sunt contraindicate in cursul bolilor de prostata si de ficat. Efectele lor cele mai cunoscute sunt cele virilizante la femei (cresterea pilozitatii, asprirea vocii, dereglari ale ciclului) si la copil (acnee, seboree).

Cuvinte-cheie:

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.