Antiacneic

Medicament utilizat in tratamentul acneei. Antiacneicele se prezinta sub doua forme: produse de uz extern si medicamente administrabile pe cale orala. Retinoidele, peroxidul de benzoil, acidul salicilic, rezorcina si unele antibiotice sunt comercializate sub forma de creme, geluri, lotiuni (aplicatii locale).
Retinoidele si antibioticele sunt prezente, de asemenea, sub forma orala, precum si antiandrogenii pentru femei (acetatul de ciproterona care se opune actiunii la nivelul pielii a hormonilor androgeni).
In toate cazurile de acnee, sunt recomandate ingrijirile care tin de igiena locala: curatarea cu sapun nealcalin si cu lapte de toaleta. Clatirea cu atentie. Daca aceste masuri sunt insuficiente, aplicatiile locale de antiacneice, urmate adesea timp de 2-3 luni, constituie cea mai buna optiune initiala. Formele de acnee care rezista la tratament sau care devin severe dintr-o data justifica un tratament suplimentar pe cale orala.

Efecte nedorite – Efectele nedorite ale tratamentelor locale sunt rare si sunt constituite dintr-o iritatie, o fotosensibilizare (reactie cutanata la soare). Riscul este mult mai mare in cazul retinoidelor administrate pe cale orala, care pot antrena malformatii fetale si trebuie in consecinta asociate cu o contraceptie eficace la femeile de varsta fertila.

Cuvinte-cheie: ,

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.