Bandajare

Tehnica utilizata pentru a mentine la locul lui un pansament, pentru a exercita o compresie sau pentru a imobiliza o parte a corpului sau a unui membru.

Diferite tipuri de bandajari:
– Bandajarile simple sunt constituite din randuri de fasii (de panza, de latex, de tricot elastic) care acopera in intregime sau inconjoara o parte a corpului. Aplicate in mod circular, spiralat, oblic, inversat sau incrucisat, dupa partea corpului avuta in vedere, bandajarile simple sunt utilizate frecvent pentru a mentine un pansament, pentru a imobiliza membrul care a suferit o entorsa, in particular de glezna, si pentru contentia abdominala.
– Bandajarile zise pline sunt realizate cu bucati mari de panza pliate astfel incat sa imobilizeze un membru ranit (in caz de luxatie a umarului, de traumatism al antebratului etc.) prin legarea sa de torace.
– Bandajarile tubulare se realizeaza cu cilindri din jerse sau impletitura mare, utilizate frecvent pentru pansarea degetelor sau, in forma de chilot, pentru pansamentele perineului.
– Bandajarile mecanice se fac cu bandaje herniare compuse din una sau doua pernite (bule alungite, in general din cauciuc, destinate comprimarii orificiului herniar) si o centura de sustinere.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.