Fimoza

Stramtorare a orificiului preputial facand imposibila decalotarea glandului penian. O fimoza poate fi congenitala, decelata atunci din copilarie sau, uneori, doar la pubertate, sau consecutiva unei afectiuni (diabet, infectie, tumora a penisului). O fimoza este intotdeauna responsabila de o maceratie locala (neevacuarea secretiilor, stagnare a urinei) cu infectie. In plus, o fimoza face raporturile sexuale dificile; in caz de decalotaj fortat, o fimoza se poate transforma in parafimoza (strangularea bazei glandului printr-un inel preputial prea stramt).

Tratament -Atunci cand fimoza nu este prea grava. se poate, dupa dezinfectarea locala, sa se largeasca treptat inelul preputial prin manevre blande si repetate de decalotaj. Cand fimoza este grava, este indispensabil sa se largeasca chirurgical inelul preputial sau sa se practice o posthectomie (ablatia preputului).

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.