Investigații gratuite pentru pacienți prin aplicația Docbook

În fiecare an, în România apar peste 78.000 de noi cazuri de cancer. Potrivit studiilor, jumătate dintre acestea ar putea fi prevenite prin informarea constantă a pacienţilor şi vizite regulate la medic. În acest sens, Docbook se alătură luptei împotriva cancerului şi lansează campania de responsabilitate socială „Prevenţia salvează vieţi!”, facilitând pacienților care se vor programa la medic, în perioada 5-12 februarie, accesul gratuit în clinicile partenere, exclusiv prin aplicația Docbook.

Campania „Prevenția salvează vieți!”, inițiativă Docbook

România se află pe locul al nouălea, în Europa, în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancer (date Eurostat), şi pe locul întâi în topul ţărilor cu cele mai multe decese survenite în urma cancerului de col uterin. Aceste date îngrijorătoare sunt explicate de medicii oncologi prin depistarea tardivă a bolii, în condiţiile în care românii nu fac controale regulate şi amână vizita la medic. În acest context, Docbook, prima aplicaţie din România pentru programări online la medic, lansează campania „Prevenţia salvează vieţi!”, prin care oferă pacienților peste 500 de controale și investigații gratuite, în 10 clinici din București.

Controale gratuite pentru pacienți

„4 februarie este Ziua Internaţională a Luptei împotriva Cancerului, o cauză pe care o susținem și căreia vrem să ne alăturăm prin campania Prevenția salvează vieți!. Ne-am dat seama că prevenția cancerului trebuie să fie mai mult decât o idee. Avem nevoie de acțiuni concrete pe care indivizii le pot face și care să aibă rezultate palpabile și să prevină multe tipuri de suferințe care vin cu boala și tratamentul cancerului. De aceea am apelat la clinicile partenere pentru a trage un semnal de alarmă. Controalele regulate sunt primul și cel mai important pas în acest sens, iar noi, alături de clinicile partenere Docbook, vom oferi pacienților români, în perioada 5-12 februarie 2018, controale și investigații GRATUITE: ecografii mamare, mamografii, consultații ginecologice, consultații la gastroenterologie, consultații dermatologice, consultații pentru prostată, teste Papanicolau, consultații senologice”, a declarat Cristian Barbu, fondatorul Docbook.

Aceste screeninguri vizează depistarea tipurilor de cancer cu o incidenţă ridicată în România, respectiv cancerul de sân, cancerul de col uterin, cancerul de colon şi cancerul endometrial – în cazul pacientelor femei – şi cancerul de colon, cancerul de prostată, cancerul pulmonar şi cancerul de vezică urinară – în cazul pacienţilor bărbaţi. Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cancerul de plămâni şi cel de sân fac cele mai multe victime: 27,3% dintre bărbaţii români care îşi pierd viaţa din cauza afecţiunilor oncologice suferă de cancer la plămâni, în timp ce cancerul de sân ucide, anual, 17% dintre femei.

Campania „Prevenția salvează vieți!” se adresează pacienților din București și se va derula în perioada 5-12 februarie. În cadrul campaniei vor fi oferite peste 500 de consultații și investigații gratuite în clinicile partenere: Medicare, Clinica Donna, Clinica Academica, Lotus Med, Medicales, Laurus Medical, Spitalul Monza, Neolife, Hipocrat 2000, Mediplus Company.

Programările pot fi făcute online, în timp real, direct de pe smartphone sau web, prin intermediul aplicației Docbook. De asemenea, utilizatorii pot să consulte disponibilitatea medicilor, competenţele lor profesionale şi pot obţine confirmarea programării, totul în mai puţin de un minut. Aplicaţia este conectată non-stop la toate sistemele de programare ale clinicilor şi cabinetelor medicale private partenere şi permite utilizatorilor să caute doctori după nume, localitate, specialitate, data şi forma de plată acceptată.

Revista Galenus se numără printre partenerii media ai evenimentului.

Docbook este prima aplicaţie din România pentru programări online la doctor, disponibilă pe Android, iOS sau online, pe site-ul www.docbook.ro. Aplicaţia este funcţională pentru pacienţi din 11 oraşe ale ţării şi este disponibilă gratuit în App Store şi Google Play.

Cuvinte-cheie: , , , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.