Cel mai amplu studiu despre managementul cancerelor feminine

Cu ocazia zilei de 8 martie, Roche România și Coaliția pentru Sănătatea Femeii au publicat primul studiu despre managementul cancerelor feminine din România, disponibil atât pentru medici, cât și pentru publicul larg, pe www.roche.ro și www.coalitiapentrusanatateafemeii.ro.

Studiul analizează problemele sistemului sanitar din România, întâmpinate în cazul celor trei tipuri de cancer: cancer de sân, cancer de col uterin și cancer ovarian, considerate a fi principala cauză a mortalității feminine. Birocratizarea excesivă a procesului de screening, care presupune realizarea investigațiilor în mai multe centre și în momente diferite, este un factor descurajant pentru foarte multe paciente.

90% dintre participantele la studiu nu au participat la niciun program de screening

Lipsa educației sanitare la nivelul populației, lipsa unui program de screening gratuit pentru cancerul de sân, promovarea insuficientă a programului de screening existent pentru cancerul de col uterin și interesul extrem de scăzut în ceea ce privește efectuarea controalelor periodice, sunt factori care duc la descoperirea acestor boli în stadii avansate, când șansa de supraviețuire este drastic redusă.

Datele obținute în urma studiului arată că 85% dintre femei, 94% dintre ginecologi și 91% dintre medicii de familie consideră promovarea și implementarea corectă a programelor de screening gratuite, o masură necesară, care crește semnificativ șansele de supraviețuire.

Cu toate acestea, nivelul scăzut de educație sanitară a populației, mai ales în ceea ce privește prevenția și importanța controalelor periodice, chiar și în absența unor probleme de sănătate, se traduce în studiu, printr-un rezultat îngrijorător, astfel 90% dintre participantele la studiu nu au efectuat până în prezent un control de screening pentru depistarea cancerelor feminine.

Cuvinte-cheie: , , ,

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.