Seminom testicular

Tumora maligna a testiculului, dezvoltata pe seama celulelor sale germinale.
Seminomul testicular afecteaza de cele mai multe ori barbatii in jurul varstei de treizeci de ani.

Simptome si diagnostic – Aceasta tumora se traduce printr-o masa nedureroasa, palpabila, continuta in scrot, care pare solidara cu testiculul si il deformeaza. Diagnosticul este confirmat printr-o ecotomografie scrotala.

Tratament si supraveghere – Tratamentul consta intr-un prim timp in ablatia chirurgicala a testiculului atins (orhidectomie), urmata de un examen la microscop al tumorii, care permite sa se confirme natura sa maligna. O radioterapie abdominala si toracica si, uneori, o chimioterapie sunt foarte des asociate. Dozarea sangvina a markerilor tumorali permit supravegherea eficacitatii tratamentului. O vindecare este obtinuta in mai mult de 90% dintre cazuri. Chimioterapia poate provoca o sterilitate temporara sau definitiva, care justifica ideea ca un pacient aflat la varsta procreatiei sa aiba in vedere conservarea spermei sale inainte de inceperea tratamentului.
Sinonim: seminogoniom.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate