Alanil‑glutamină

Medicamente/dispozitive medicale

  • DIPEPTIVEN 200 mg/ml (Fresenius Kabi AB, Suedia), Conc. pt. sol. perf. 200mg/ml N(2) L alanil L glutamină, coresp. la 82 mg L alanină şi 134,6 mg. L glutamină. Flac. 50 ml; 100 ml. pH 5,4–6,0.

Indicații

Regim de nutriţie parenterală, ca supliment pentru soluţiile de aminoacizi sau pt. tratament perfuzabil care conţine aminoacizi la pacienţi în stări hipercatabolice şi/sau hipermetabolice.

Doze și mod de administrare

Perfuzie i.v. după adăugarea la o soluţie perfuzabilă compatibilă. Pe cale venoasă centrală. Doza depinde de severitatea statusului catabolic şi de necesarul de aminoacizi/proteine și este în general de 1,5 – 2,5 ml Dipeptiven/kg corp. Doza zilnică maximă de 2 g aminoacizi şi/sau proteine pe kg corp nu trebuie depăşită în cadrul nutriţiei parenterale/enterale.

Reacții adverse

Nu se cunosc.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţi. Insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei < 25 ml/minut), Insuficienţă hepatică severă. Acidoză metabolică severă.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.