Atropină

Medicamente/dispozitive medicale

  • SULFAT DE ATROPINĂ TAKEDA 1 mg/ml (Takeda GmbH, Germania). Sol. 1‰ (pt. adulţi).

Indicații

Antispastic, pentru scăderea secreţiilor salivare, ca medicaţie preoperatorie, în blocul atrioventricular, bradicardia sinusală, în oftalmologie, în intoxicaţii cu anticolinesterazice, în atacul acut din boala Méničre.

Doze și mod de administrare

Adulţi. Antispastic, s. c. 0,25–1 mg o dată, de 1–2 ori pe zi; i.v. în urgenţe şi atacul acut din boala Méničre; în preanestezie 0,02 mg kg, cel mult 0,5 mg total, i.m. cu 30–60 minute înaintea inducţiei; în aritmii cardiace 0,4–1 mg i.v. Copii. antispastic s. c. 1–7 ani 0,2–0,4 mg de 1–2 ori pe zi; 7–15 ani 0,5–1 mg de 1–2 ori pe zi; b) în preanestezie, ca la adulţi; c) în aritmii cardiace i.v. 0,01–0,03 mg/kg.

Reacții adverse

Amețeli, confuzie, midriază, aritmii, scăderea secreției bronșice, xerostomie, constipație, retenție urinară.

Contraindicații

Glaucom cu unghi închis, ileus paralitic, forme severe de colită ulceroasă, afecţiuni obstructive ale tractului gastrointestinal, hiperplazie de prostată, stări febrile la copii. Aceste contraindicaţii nu se aplică atunci când atropina trebuie utilizată în situaţii care pun în pericol viaţa pacientului (de exemplu în asistolie).

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate