Bivalirudină

Medicamente/dispozitive medicale

  • ANGIOX (Medicines Company Ltd, Anglia), Pulb. pt. conc. pt. sol. inj./perf. Flac. 250 mg.

Indicații

Tratamentul pacienţilor adulţi cu sindrom coronarian acut (angină instabilă/infarct miocardic fără supradenivelare ST) programaţi pentru intervenţie de urgenţă sau în aşteptare. Anticoagulant la pacienţii supuşi intervenţiilor coronariene percutanate (PCI).

Doze și mod de administrare

Sindroame coronariene acute iniţial 0,1 mg/kg, în bolus, urmată de perfuzie în doză de 0,25 mg/kg/h. Continuarea perfuziei cu doza de 0,25 mg/kg/h până la 72 ore. Dacă pacientul necesită PCI trebuie administrat suplimentar, în bolus, o doză de 0,5 mg/kg, iar doza perfuzabilă trebuie crescută la 1,75 mg/kg/h pe toată durata procedurii. După PCI, reducerea dozei perfuzabile la 0,25 mg/kg/h trebuie făcută în următoarele 4 12 ore în funcţie de răspunsul clinic. La pacienţii care sunt supuşi intervenţiei de  bypass aortocoronarian (CAGB) perfuzia cu bivalirudină trebuie continuată pe toată durata intervenţiei. Imediat înainte de intervenţie trebuie administrată în bolus o doză de 0,5 mg/kg, urmată de o perfuzie cu doza de 1,75 mg/kg/h pe toată durata intervenţiei. La pacienţii care sunt supuşi PCI este de 0,75 mg/kg, administrată intravenos în bolus, urmată imediat de perfuzie intravenoasă cu o viteză de perfuzie de 1,75 mg/kg/h, cel puţin până la sfârşitul intervenţiei. Perfuzia poate continua timp de  4 ore după PCI, dacă starea clinică permite aceasta.

Reacții adverse

Sângerări minore sau majore, creşterea INR, trombocitopenie, anemie, hipersensibilitate, cefalee, hematoame, hipotensiune arterială, greaţă, vărsături, dorsalgii, dureri toracice, dureri inghinale, hemoragie, pseudoanevrism vascular, erupţii cutanate, urticarie, bradicardie.

Contraindicații

Hipersensibilitate la bivalirudină sau la oricare dintre excipienţi, sau la hirudine, sângerare activă sau risc crescut de sângerare din cauza tulburărilor de hemostază şi/sau tulburărilor ireversibile de coagulare, hipertensiune arterială severă necontrolată terapeutic şi endocardite bacteriene subacute, insuficienţă renală severă (RFG < 30 ml/min) şi la pacienţii dependenţi de dializă.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate