Carmustină

Medicamente/dispozitive medicale

  • CARMUSTINE (CN Unifarm, Romania). Pulb+solv. pt. sol. perf. 100 mg.

Indicații

Tumori cerebrale (glioblastom, gliom cerebral, meduloblastom, astrocitom și ependimon), metastaze cerebrale; terapie secundară în limfom non-Hodgkin și în boala Hodgkin.

Doze și mod de administrare

200 mg/m2 în perfuzie lentă i.v. (în 1 sau 2 ore) administrat în monoterapie, repetat la 6 săptămâni sau 100 mg/m2 pe zi, două zile consecutive. Se iniţiază sau se repetă la trombocite peste 100.000/mm3, leucocite peste 4.000/mm3.

Reacții adverse

Leucemie acută, displazia măduvei osoase. Mielosupresie. Anemie. Ataxie, amețeli, cefalee. Encefalopatie (tratamentul cu doză mareși cauză pentru limitarea dozei).Toxicitate oculară, eritem temporar al mucoasei conjunctivale și vedere încețoșată din cauza hemoragiilor retiniene. Hipotensiune arterială, din cauza conținutului de alcool al solventului. Flebită. Toxicitate pulmonară, fibroză interstițială. Greață, vărsături, anorexie, constipație, diaree, stomatită. Hepatotoxicitate. Dermatită. Alopecie, eritem.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți. Deprimare severă a măduvei osoase. Insuficiență renală severă (stadiu terminal). Copii și adolescenți. Alăptarea.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.