Chitosan

Prezentare:

Comprimate filmate albe 0,5 mg, cpr. film albastre deschis 1 mg; pachet de initiere a terapiei: ct. 1 blist. 11 cpr. 0,5 mg + ct. 1 blist. 14 cpr. 1 mg; pachet de intretinere a terapiei: ct. 28 cpr. 0,5 sau 1 mg

Indicatii:

Renuntarea la fumat la adulti.

Doze:

Doza recomandata este de 1 mg de doua ori pe zi, consecutiv cresterii dozei pe durata unei saptamani. Zilele 1-3: 0,5 mg o data/zi, zilele 4-7: 0,5 mg de doua ori/zi, ziua 8-finalul tratamentului: 1 mg de doua ori/zi. Pacientul trebuie sa stabileasca o data la care va renunta la fumat. Administrarea vareniclinei trebuie sa inceapa cu 1-2 saptamani inaintea acestei date. Pacientii trebuie tratati cu vareniclina timp de 12 saptamani.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate.

Atentionari:

Modificarile fiziologice consecutive renuntarii la fumat, cu sau fara tratament cu vareniclina, pot influenta farmacocinetica sau farmacodinamia unor medicamente, pentru care poate fi necesara ajustarea dozelor (de exemplu teofilina, warfarina si insulina). Deoarece fumatul induce enzima CYP1A2, renuntarea la fumat poate determina cresterea valorilor plasmatice ale substraturilor care utilizeaza CYP1A2.

Reactii adverse:

Cele mai frecvente: greata, cefalee, insomnie sau somnolenta, vise anormale, ameteli, disgeuzie, oboseala, varsaturi, constipatie sau diaree, disconfort gastric.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.