Clomifen

Medicamente/dispozitive medicale

  • CLOSTYLBEGYT (Egis Pharmaceuticals PLC, Ungaria). Compr. 50 mg.

Indicații

Sterilitate prin anovulaţie, disovulaţie, corp galben insuficient, fază luteală scurtă. Diagnostic şi terapeutic în unele amenorei de origine hipotalamo‑hipofizară. Amenoree psiho­genică, galactoree, oligospermie. Amenoree postcontraceptive orale.

Doze și mod de administrare

Tratamentul sterilităţii. 50 mg/zi timp de 5 zile, începând din ziua 5‑a a ciclului sau, în caz de amenoree, într‑o zi fixată arbitrar. În caz de insucces se reia după o lună cu 100 mg/zi. Dacă după trei cure nu se obţine ovulaţia se renunţă. Dacă se obţine ovulaţie dar aceasta nu a fost urmată de sarcină, se poate continua până la 6 cicluri de tratament, cu câte o pauză de o lună între cicluri. Administrarea se opreşte la primul semn de sarcină. Doza unui ciclu nu trebuie să depăşească 750 mg.

Reacții adverse

Ovar polichistic, alopecie, ameţeli, cefalee, tulburări gastrointestinale. Depresie, insomnie, dureri abdominale, tulburări vizuale, sarcini multiple. Bufeuri, sângerări uterine anormale.

Contraindicații

Hepatopatii severe, recente, neoplasm genital, hemoragii ginecologice de cauze necunoscute, chist ovarian, tulburări de vedere, depresie. Tumori hipofizare.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate