Clorfeniramină

Medicamente/dispozitive medicale

  • CLORFENIRAMINA (LaborMed Pharma SA, România). Compr. 4 mg.

Indicații

Tratament simptomatic în unele afecţiuni alergice acute sau cronice, mai ales când se manifestă prin procese exsudative: rinite, conjunctivite, urticarie, prurit, angioedem, dermatoze alergice şi pruriginoase, dermografism, boala serului, edem Quincke, febra fânului, alergii postmedicamentoase sau alergii la unele alimente. Tratamentul fenomenelor histaminice provocate de medicamente histamino-eliberatoare, de înţepături de insecte şi de atingerea unor plante.

Doze și mod de administrare

Administrare orală. 4 mg maleat de clorfenamină administrată la intervale de 4-6 ore, fără a se depăşi 24 mg maleat de clorfenamină.

Reacții adverse

Sedare, somnolenţă. Tulburări de atenţie, tulburări de coordonare, dureri de cap, ameţeli. Vedere înceţoşată. Greaţă, gură uscată. Oboseală.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienţi.
Tratament concomitent cu antidepresive IMAO sau care a fost întrerupt de mai puţin de 14 zile. Insuficienţă hepatică. Glaucom cu unghi închis. Afecţiuni cu risc de retenţie urinară.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.