Dabigatran etexilat

Medicamente/dispozitive medicale

  • PRADAXA (Boehringer Ingelheim GmbH, Germania), Caps. 75 mg, 110 mg, 150 mg.

Indicații

Prevenţia primară a evenimentelor tromboembolice venoase la pacienţii adulţi care au suferit o intervenţie chirurgicală electivă de înlocuire completă de şold sau o intervenţie chirurgicală de înlocuire completă a genunchiului.

Doze și mod de administrare

Prevenţia tromboembolismului venos (TEV) la pacienţi care au suferit o intervenţie chirurgicală electivă de înlocuire a genunchiului sau de înlocuire de şold: 220 mg o dată pe zi. Iniţial o capsulă în interval de 1–4 ore de la terminarea intervenţiei chirurgicale, apoi 2 capsule o dată pe zi, timp de 28–35 zile. Vârstnici: 150 mg/zi.

Reacții adverse

Anemie, trombocitopenie, hematom, hemoragia plăgii, epistaxis, hemoragii gastrointestinale, rectale, hematurie, creşterea transaminazelor serice.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi. Insuficienţă renală severă (ClCr < 30 ml/min). Hemoragii active semnificative din punct de vedere clinic, leziuni organice cu risc de sângerare, tulburări spontane sau farmacologice ale hemostazei. Insuficienţă hepatică. Tratament concomitent cu ketoconazol, ciclosporină, itraconazol şi dronedaronă cu administrare sistemică. Proteză valvulară cardiacă mecanică ce necesită tratament cu anticoagulante.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate