Deferasirox

Medicamente/dispozitive medicale

 • EXJADE (Novartis Europharm Ltd, Irlanda). Compr. disp. 125 mg; 250 mg; 500 mg.
 • DEFERASIROX MSN LABORATORIES/STADA/TEVA. Comprimate filmate 90 mg, 125mg, 180 mg, 250 mg, 360 mg, 500 mg.
 • REDITENS (Dr. Reddy’s Laboratories România SRL, România). Comprimate filmate 90 mg, 180 mg, 360 mg.

Indicații

Tratamentul supraîncărcării cronice cu fier secundară transfuziilor de sânge frecvente (peste 7 ml masă eritrocitară/kg şi lună) la pacienţii cu beta-talasemie majoră, cu vârsta de 6 ani sau mai mult sau când tratamentul cu deferoxamină este contraindicat sau inadecvat la următoarele grupe de pacienţi:

 • la pacienţii copii şi adolescenţi cu beta-talasemie majoră, cu supraîncărcare cronică cu fier secundară transfuziilor de sânge (peste 7 ml masă eritrocitară /kg şi lună), cu vârsta cuprinsă între 2
  şi 5 ani;
 • la pacienţii adulţi şi copii şi adolescenţi cu beta-talasemie majoră cu supraîncărcare cu fier secundară transfuziilor de sânge ocazionale (<7 ml masă eritrocitară/kg şi lună), cu vârsta de 2 ani sau mai mult;
 • la pacienţii adulţi şi copii şi adolescenţi cu alte anemii, cu vârsta de 2 ani sau mai mult.

Doze și mod de administrare

Oral. 10-30mg/kg. Se recomandă monitorizarea concentraţiei plasmatice a feritinei în fiecare lună şi ajustarea dozei la fiecare 3 până la 6 luni, pe baza tendinţei de evoluţie a concentraţiei plasmatice a feritinei.

Reacții adverse

Tulburări gastrointestinale (în principal greaţă, vărsături, diaree sau durere abdominală). Erupţii cutanate. Creşteri ale creatininemiei, proteinurie, afectare renală. Creşteri ale valorilor transaminazelor hepatice. Scăderea auzului. Opacitatea cristalinului.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.
Asocierea cu alte tratamente de chelare a ferului, deoarece nu s-a stabilit siguranţa unor astfel de asocieri. Pacienţi cu o valoare estimată a clearance-ului creatininei < 60 ml/min.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
  Comentarii

  Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.