Doxilamină

Medicamente/dispozitive medicale

  • DORNITE (KRKA Novo Mesto, Slovenia). Comprimate filmate 25 mg.

Indicații

Tratamentul simptomatic de scurtă durată al insomniei ocazionale (probleme la adormire și trezire în timpul nopții) la adulți.

Doze și mod de administrare

Adulţi: 25-50 mg/zi, cu 30 de minute înainte de culcare.

Reacții adverse

Somnolenţă, hipersomnie, tulburări de concentrare în ziua următoare administrării (mai ales dacă durata somnului după administrare a fost insuficientă şi în funcţie de sensibilitatea individuală). Tulburări de vedere. Amețeală, uscăciunea gurii şi gâtului, greaţă, vărsături, diaree, constipaţie, reflux gastro-esofagian.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanța activă, alte antihistamine sau la oricare dintre excipienţi. Episod acut de astm bronșic. Glaucom cu unghi închis.
Feocromocitom. Hipertrofie de prostată cu retenție urinară. Intoxicații acute cu alcool etilic, medicamente pentru somn sau antialgice și medicamente. psihotrope (neuroleptice, tranchilizante, antidepresive, litiu).
Epilepsie. Tratament concomitent cu inhibitori MAO. Feocromocitom.
Ulcer peptic cu obstrucţie piloro-duodenală. Glaucom cu unghi închis.
Hipertrofie de prostată cu formare de urină reziduală, obstrucţia colului vezical. Sindrom congenital QT prelungit. Bradicardie, aritmii cardiace.
Administrarea simultană de medicamente care pot extinde intervalul QT în EKG, cum ar fi antiaritmicele din clasa I a şi III. Hipomagnezemie, hipopotasemie. Sarcină şi alăptare.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.