Enalapril + lercanidipină

Medicamente/dispozitive medicale

  • CORIPREN (Recordati Ireland Limited, Irlanda), Enalapril 10 mg/ 20 mg. Lercanidipin 10 mg/ 20 mg. Compr. Film.
  • LERCARIL (Recordati Ireland Limited, Irlanda), Enalapril 10/20/20 mg. Lercanidipin 10/10/20 mg. Compr. film.

Indicații

Tratamentul hipertensiunii arteriale uşoare până la moderate la pacienţii la care starea clinică a fost stabilizată prin utilizarea componentelor individuale în aceleaşi doze.

Doze și mod de administrare

Oral. Doza recomandată eficientă este de un comprimat pe zi.

Reacții adverse

Hipoglicemie, hiperkaliemie, hiponatremie. Depresie, apatie, anxietate, nervozitate, tulburări de somn, inclusiv somnolenţă. Cefalee, ameţeli. Vertij, parestezii, tremor, tulburări de echilibru, senzaţie de arsură, disgeuzie, ageuzie. Tulburări vizuale, inclusiv vedere înceţoşată, conjunctivită. Tinitus. Ischemie miocardică, inclusiv angină pectorală, tahicardie, aritmie, palpitaţii, edem periferic . Hipotensiune arterială, sincopă, hiperemie facială. Tuse, dispnee, sinuzită. Angioedem. Mialgie. Insuficienţă renală
acută, diureză crescută. Impotenţă erectilă. Fatigabilitate.

Contraindicații

Hipersensibilitate la oricare inhibitor al ECA, blocant al canalelor de calciu de tip dihidropiridinic sau la oricare dintre excipienţi. Antecedente de angioedem determinat de un tratament anterior cu un inhibitor ECA. Angioedem ereditar sau idiopatic. Al doilea şi al treilea trimestru de sarcină. Obstrucţie a tractului de ejecţie de la nivelul ventricului stâng, incluzând stenoză aortică. Șoc cardiogen. Hipotensiune arterială severă. Insuficienţă cardiacă instabilă hemodinamic după infarct miocardic acut.

Angină pectorală instabilă sau infarct miocardic recent (în luna anterioară).
Insuficienţă hepatică severă. Insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei < 30 ml/min), incluzând pacienţi care efectuează şedinţe de hemodializă. Administrare concomitentă de inhibitori puternici ai CYP3A4, ciclosporină, grepfruit sau suc de grepfruit. Administrare concomitentă cu sacubitril/valsartan. Administrarea concomitentă de medicamente care conţin aliskiren este contraindicată la pacienţii cu diabet zaharat sau insuficienţă renală.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.