Etoposidă

Medicamente/dispozitive medicale

  • ETOPOSIDEACCORD/ EBEWE/ TEVA/ KABI. Conc. pt. sol. perf. 20 mg/ml.
  • SINTOPOZID (Actavis SRL, România). Conc. pt. sol. perf. 100 mg/5 ml.  
  • VEPESID (CheplaPharm Arzneimittel, Germania). Caps. moi. 50 mg; 100 mg.

Indicații

Cancer testicular recurent sau refractar. Cancer pulmonar cu celule mici. Limfom Hodgkin. Limfom non-Hodgkin. Leucemie mieloidă acută. Cancer ovarian.

Doze și mod de administrare

Oral. Monoterapie: 100-200 mg/m2/zi în zilele 1 până la 5 sau 200 mg/m2/zi în zilele 1, 3 și 5, la fiecare 3 până la 4 săptămâni. Dozele zilnice mai mari de 200 mg trebuie împărțite și administrate de două ori pe zi. Terapia combinată:100-200 mg/m2/zi în zilele 1 până la 5 sau 200 mg/200 mg/m2/zi în zilele 1, 3 și 5 la fiecare 3 până la 4 săptămâni. Perfuzie intravenoasă lentă: 60-120 mg/m2/zi, timp de 5 zile consecutive.

Reacții adverse

Leucemie acută. Mielosupresie, leucopenie, trombocitopenie, neutropenie, anemie. Infarct miocardic, aritmie. Reacţii de tip anafilactic, adică febră, frisoane, tahicardie, bronhospasm, dispnee şi hipotonie. Hipo/hipertensiune. Durere abdominală, constipaţie, greaţă şi vărsături, anorexie, mucozită. Hepatotoxicitate. Alopecie. Astenie, stare generală de rău.

Contraindicații

Hipersensibilitate la etopozidă, la podofilotoxine sau derivaţi de podofilotoxine, sau la oricare dintre excipienţi. Insuficienţă hepatică severă. Mielosupresie severă. Alăptare. Utilizarea concomitentă de vaccinuri vii.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.