Etoposide-teva, solutie perfuzabila

Prezentare:

Emulsie injectabila 2 mg/ml; ct. x 10 f. x 10 ml

Indicatii:

Inducerea anesteziei generale.

Doze:

Adulti: de la 80 mg pana la 240 mg pe zi, maxim 320 mg pe zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate, copii sub 6 luni, sarcina, alaptare.

Atentionari:

Inainte de administrarea etomidatului, pentru a evita aparitia miocloniilor trebuie administrata medicatie adecvata, de exemplu diazepam, care poate fi injectat intramuscular cu aproximativ o ora inainte sau intravenoasa cu aproximativ 10 minute inainte. Nu se administreaza pacientilor cu tulburari ereditare ale biosintezei hemului, cu exceptia cazurilor in care indicatia administrarii etomidatului a fost ferm stabilita si dupa evaluarea atenta a raportului risc potential/beneficiu terapeutic. Afecteaza capacitatea de a conduce autovehicule sau utilaje.

Reactii adverse:

Etomidatul inhiba biosinteza corticosuprarenaliana a sterzilor. Ocazional s-au observat: greata si varsaturi (totu, acestea au fost probabil provocate de opioidele administrate concomitent sau ca premedicatie), tuse, sughit si tremor. Rareori, dupa administrarea de etomidat, s-a observat eliberarea de histamina. Exista raportari izolate privind aparitia laringospasmului dupa administrarea de etomidat. In cazul asocierii cu deprimante SNC poate sa apara apnee tranzitorie.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.