Fitomenadionă

Medicamente/dispozitive medicale

  • FITOMENADION (Terapia SA, România), Sol. inj. 10 mg/ml.

Indicații

Stări de hipovitaminoză K (prin administrare prelungită de antibiotice cu spectru larg, în obstrucţii de căi biliare). Antidot în supradozarea anticoagulantelor cumarinice. Diateză hemoragică, purpură. Profilaxia şi tratamentul hemoragiei datorită deficitului de vitamina K1 la nou-născuți și sugari.

Doze și mod de administrare

Intravenos. Hemoragii obişnuite 5–10 mg/zi. Maximum 40 mg/zi. Doza zilnică şi durata tratamentului sunt condiţionate de intensitatea hipoprotrombinemiei şi de evoluţie. Se vor face determinări repetate ale timpului de protrombină. Copii. Inj. i.m. Nou-născut prematur 0,4-1 mg/kg (nou-născut sănătos până la 2mg/kg) într-o administrare, repetată la nevoie în funcție de statusul coagulării. Inversarea acțiuniii anticoagulantelor: 250-300 micrograme/kg administrate prin injectare intravenoasă.

Reacții adverse

În administrare intramusculară: risc de hematom în sindroame hemoragice datorită antivitaminelor K. În injectare i.v. risc de accidente anafilactice.

Contraindicații

Tromboembolie, tromboflebită, hipercoagulabilitate sangvină. Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate