Fluocinolon acetonid + gentamicină

Medicamente/dispozitive medicale

  • FLUOCINOLON G MK (Fiterman Pharma SRL, România), Cremă. Fluocinolon acetonid 0,025 %; Gentamicină 0,1%.

Indicații

Eczeme, dermatite acute şi cronice infectate sau care prezintă risc de a se infecta cu microorganisme sensibile la gentamicină: dermatită atopică, neurodermatită, dermatită de contact; dermatită seboreică, prurit ano-genital; lichen simplu cronic, dermatită de stază; intertrigo, dermatită exfoliativă; psoriazis (în special cazurile cronice, stabilizate); leziuni acute, inflamatorii; perionichii.

Doze și mod de administrare

Aplicații în strat subțire de 2-3 ori pe zi; durata tratamentului nu trebuie să depășească 2-3 săptămâni.

Reacții adverse

Reacţii de intoleranţă, atrofie cutanată şi telangiectazii (în special în cazul aplicării în regiunea feţei şi în regiunea genitală), vergeturi, purpură, depigmentare cutanată, dermatite periorale.

Contraindicații

Hipersensibilitate la oricare dintre componenţii produsului; dermatoze tuberculoase şi luetice; vaccină, infecţii fungice, bacteriene şi virale primare, acnee, acnee rozacee; la nivelul ochilor, în cazul dermatitei periorale sau rozacee; la nivelul tractului auditiv la pacienţii care prezintă timpan perforat; copii cu vârsta sub 2 ani, din cauza riscului de absorbţie cutanată a gentamicinei, cu risc ototoxic.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.