Flurbiprofen

Medicamente/dispozitive medicale

  • STREPSILS INTENSIVE (Reckitt Benckiser Healthcare International Ltd., Marea Britanie). Pastile 8,75 mg.

Indicații

Tratamentul simptomatic al inflamaţiilor faringiene.

Doze și mod de administrare

Administrare bucofaringiană (pastilele se ţin în cavitatea bucală până la dizolvare). Adulți și copii peste 12 ani: 8,75 mg flurbiprofen (o pastilă)
la fiecare 3-6 ore; doza maximă este de 43,75 mg flurbiprofen/24 de ore.

Reacții adverse

Ameţeală, cefalee, parestezie. Somnolență. Iritația gâtului. Exacerbarea astmului și bronhospasm, dispnee, vezicule orofaringiene, hipoestezie faringiană. Diaree, ulceraţii ale mucoasei bucale, greaţă, durere la nivelul gurii, parestezie orală, durere orofaringiană, disconfort oral.

Contraindicații

Hipersensibilitate la flurbiprofen, la acid acetilsalicilic, la alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre excipienţi.
Ulcer gastroduodenal activ sau în antecedente/hemoragie. Antecedente de reacţii de hipersensibilitate (de exemplu astm bronşic, angioedem,
bronhospasm, rinită sau urticarie) asociate cu administrarea acidului acetilsalicilic sau a altor AINS. Insuficienţă cardiacă severă, insuficienţă renală severă sau insuficienţă hepatică severă. Sarcina (trimestrul III).
Antecedente de hemoragie sau perforaţie gastrointestinală, colită severă, tulburări hemoragice sau hematopoietice asociate cu terapia anterioară cu AINS. Copii cu vârsta sub 12 ani.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.