Fotemustină

Medicamente/dispozitive medicale

  • MUSTOPHORAN (Les Laboratoires Servier, Franţa). Pulb. + solv. pt. sol. perf. 208 mg.

Indicații

Melanom malign cu metastaze cerebrale. Tumori cerebrale maligne primare.

Doze și mod de administrare

Monochimioterapie.

Tratament de inducţie: trei administrări consecutive la intervale de o săptămână, urmate de o perioadă de pauză de 4 – 5 săptămâni. Tratament de întreţinere: o administrare la interval de 3 săptămâni. Doza uzuală este de 100 mg/m2.

Chimioterapie combinată

Tratament de inducție: două administrări consecutive, la interval de o săptămână, urmate de o perioadă de pauză de 4-5 săptămâni. Tratament de întreţinere: o administrare la interval de 3 săptămâni. Doza uzuală este de 100 mg/m2.

Reacții adverse

Trombocitopenie, leucopenie, anemie. Tulburări neurologice tranzitorii, fără sechele (tulburări ale stării de conştienţă, parestezii, ageuzie). Greață, vărsături. Diaree, dureri abdominale. Episoade febrile. Flebită. Tulburări hepatobiliare.

Contraindicații

Hipersensibilitate la fotemustină sau la nitrozouree sau la oricare dintre excipienţi. Sarcină şi alăptare. În asociere cu vaccinul împotriva febrei galbene sau fenitoină administrată ca tratament profilactic.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate