Gonadotropină corionică

Medicamente/dispozitive medicale

  • PREGNYL (Merck Sharp&Dhome, România). Liof. + solv. pt. sol. inj. 5000 u.i.

Indicații

La femei: inducerea ovulaţiei în subfertilitate din cauza anovulaţiei sau insuficienţei maturării foliculare; pregătirea foliculilor pentru reproducere asistată; suportul fazei luteale. La bărbaţi: hipogonadism hipogonadotropic; pubertate întârziată asociată cu insuficienţă funcţională gonadotrofică hipofizară; criptorhidism nedatorat obstrucţiei anatomice.

Doze și mod de administrare

Pentru inducerea ovulaţiei și pregătirea foliculilor în reproducere asistată: o injecție cu 5000-10000 UI gonadotropină. Pentru suportul fazei luteale: în decurs de nouă zile după ovulaţie sau transfer embrionar (de exemplu în ziua 3, 6 şi 9 după inducerea ovulaţiei) se pot administra 2-3 injecţii repetate a câte 1000-3000 UI. Hipogonadism hipogonadotropic : 1000-2000 UI x 2-3 ori /săptămână. Se poate asocia cu folitropină (FSH) de 2-3 ori pe săptămână, minimum 3 luni. În pubertate întârziată: 1500 UI x 2-3/săptămână, minimum 6 luni. În criptorhidism: băieţi sub 2 ani – 250 UI x 2 ori/săptămână timp de 6 săptămâni. Băieţi sub 6 ani: 500-1000 UI x 2 ori/săptămână timp de 6 săptămâni. Băieţi cu vârsta peste 6 ani: 1500 UI x 2 /săptămână timp de 6 săptămâni.

Reacții adverse

Reacții la locul de injectare: hematom, durere, eritem, edem și prurit. Dureri abdominale, greață, vomă. Sindrom de hiperstimulare care rareori poate fi sever și se poate asocia cu ascită, tromboembolism.

Contraindicații

Tumori androgen dependente precum carcinomul ovarian, de sân sau uterin la femei și carcinomul de prostată sau de sân la bărbaţi. Malformaţii ale organelor de reproducere incompatibile cu sarcina. Fibroame uterine incompatibile cu sarcina.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.