Hidroxid de fier (III) sucroză

Medicamente/dispozitive medicale

  • VENOFER (Vifor France SA, Franţa), Sol. inj./perf. 20 mg/ml.

Indicații

Deficienţă de fier în stări clinice în care este nevoie de aport rapid de fier, bolnavii care nu tolerează tratamentul oral cu fier sau sunt necooperanţi, boli intestinale active în care preparatele cu fier orale sunt ineficiente.

Doze și mod de administrare

Exclusiv intravenos, în perfuzie, inj. lentă sau direct în linia venoasă a dializorului. Nu intramuscular. Perfuzie: 1 ml în 20 ml clorură de sodiu 0,9%. Viteza de administrare 100 mg fier în cel puţin 15 minute. Inj. i.v. lentă, nediluat, 20 mg fier pe minut. Maximum 200 mg fier la o administrare.

Reacții adverse

Dispnee. Greaţă, vărsături, dureri abdominale, constipaţie. Eritem facial, prurit, erupţie cutanată trecătoare. Crampe. Reacţii anafilactoide, senzaţia de fierbinţeală, febră, durere, inflamaţie în apropierea locului injectării, reacţie flebitică locală.

Contraindicații

Anemia nedeterminată de carenţa de fier (de exemplu anemia hemolitică). Supraîncărcarea cu fier sau tulburări în utilizarea fierului (de exemplu hemocromatoză, hemosideroză). Ciroză hepatică decompensată şi hepatită.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.